diumenge, 1 d’abril del 2007

Temporada 2007. Garraf

ALB- Esports Prieto- Inverse Guanyador al raid Garraf

L’equip Vilanoví ALB- Esports Prieto - Inverse, aconsegueix una important victòria a domicili guanyant amb gran superioritat el IV Raid Garraf que tingué lloc els dies 21 i 22 d’abril.
Divendres a partir de les 9 del vespre, a les instal·lacions de les pistes d’atletisme de Vilanova i la Geltrú, amb els 22 equips inscrits, l’organització realitzà la verificació de les inscripcions i del material obligatori, així com la reunió informativa i l’entrega de documentació de per on transcorrerien les etapes del raid. Enguany ha tingut el seu escenari principal a la comarca de l’Alt Penedès
Dissabte, a les 8 del matí es donà la sortida des de Torrelles de Foix, amb una primera etapa en BTT. La sortida va ser fulgurant encapçalada per algun corredor de la zona, però les fortes rampes i l’orientació va anar posant cada equip al seu lloc.
Des de bon principi ja es va poder veure que la cursa de dissabte seria una lluita entre dos equips, els Vilanovins de l’ALB Esports Prieto Inverse, Jaume Soler, Joaquin del Rio i Xevi Guinovart i els del Medilast, encapçalats per Victor Sans.
A mida que anava passant el dia i es succeïen les seccions, cursa a peu, barranc del Foix, descens en BTT i escalda de la ferrada de Sant Marti Sarroca, els dos primers es van anar distanciant d’un segon grup en el que 4 ó 5 equips s’anaven disputant la tercera plaça del pòdium.
Finalment, després d’entrar enganxats a la ferrada de Sant Marti, els ALB-Esports Prieto-Inverse van aconseguir arribar primers a la meta de Sant Marti Sarroca amb una mínima diferència de 3 minuts sobre el Metilats. Darrera, a més de mig hora, estaven el Seida de Vic, Els Bombers de LLeida i els Fissure, també de Lleida.
Diumenge, la cursa es reinicià a les 5 del matí amb una etapa nocturna en BTT que sortia de Els Monjos i arribava a Sant Martí Sarroca. Una etapa complicada d’orientació que a alguns equips els costa resoldre, però on els primers, de nou els ALB, el Medilast, l’ Editorial Alpina i el Seida van rebaixar l’horari previst per l’organització. El segon tram era una prova de patins en línia de 6 km on el major domini tècnic dels Medilast va fer que es poguessin distanciar uns minuts dels seus perseguidors.
En els trams finals, fins arribar a la cronoescalada amb patins en línia al castell d’Olerdola i la cursa a peu fins a Canyelles, els ALB- Esports Prieto- Inverse van anar llimant la distancia que els separava del cap i inclús superar-los, per arribar a la meta situada de nou a les pistes d’atletisme de Vilanova i la Geltrú en primera posició destacada. La sorpresa de tots va ser l’endarreriment acumulat pel, fins llavors, segon classificat que era superat per diversos equips en l’arribada a meta. La causa que havia motivat aquesta situació era la pèrdua de la tarja de control en el darrer tram i, malgrat els intents, no havien pogut localitzar-la. Per aquest motiu el segons classificat, a més de mitja hora del primer van ser finalment el Seida Cicles O2, de Vic i el tercer lloc per al Fissire X Team de Lleida.
Amb la victòria aconseguida en aquest raid i el segon lloc aconseguit a l’anterior de la Pineda, l’equip Vilanoví es col.loca en la primera posició provisional de la classificació de la Copa Catalana de Raids.