diumenge, 1 d’abril del 2007

Temporada 2007. La Pineda.

INICI DE LA TEMPORADA DE RAIDS D’AVENTURA 2007.
EXCEL.LENT PAPER DE l'EQUIP VILANOVÍ
El passat cap de setmana 2, 3 i 4 de març es va iniciar la temporada de raid d’esports d’aventura de la Copa Catalana.
La primera cita ha estat el Raid de la Pineda Platja a Tarragona. Pel fet de ser vàlid tant per Copa Catalana com per a la Lliga espanyola va tenir una alta participació, amb més de 45 equips i la presència de les principals i més internacionals esquadres de Catalunya i de la resta de l’estat.
Malgrat que les classificacions eren independents per a cada una de les dues competicions, el recorregut i les proves eren els mateixos.
La competició s’inicià el dissabte a les 8 del matí per afrontar un total de 151 km i 3900 m de desnivell acumulat. Les disciplines que abordaven aquesta primera etapa s’encetaven amb una cursa a peu d’orientació urbana als carrers del municipi de Alforja. Seguidament un tram de 20 km de btt, una crono escalada de 10 km en patins, un tresc de 19 amb un tram de via ferrada, 3 km de caiac al pantà de Siurana, 4 km de tresc a peu amb un ràpel de 90 m i per finalitzar 30 km més en btt.
El diumenge la cursa s’inicià a les quatre del matí amb 7km d’orientació a peu i 31 de btt que portaven els equips des de l’interior a la costa, on havien d’afrontar 16 km de rem a mar i una prova final combinada de 11km amb cursa a peu i patins en línia ja al passeig marítim de La Pineda.

L'equip ALB – Esports Prieto- Inverse, amb Israel Prieto, Pedro Amo i Joaquin del Rio, tot i fer una mala sortida, quedant força endarrerit, en tenir molts problemes d’orientació per trobar la primera balisa del tram de btt, al llarg de tot el dia van anant remuntant posicions. Ja en el tram de la cronoescalada de patins superaven un bon nombre de competidors, i en el tram de tresc orientació a peu es posaven a perseguir el cap de la cursa.
El dissabte, a les 9 del vespre i desprès de 13 hores de cursa arribaven a Alforja en tercera posició de la Copa Catalana, darrera del Medilast 2 i del Seida. Donat que tots els equips corrien junts, cal destacar el fet que van arribar a meta els vuitens del total dels equips, i per tant, per davant de molts dels equips que participaven a la Lliga espanyola.
El diumenge, la feina consistia en no cometre cap errada i tractar de recuperar temps, però estava clar que si els de davant no fallaven era una missió molt difícil retallar tot el temps que hi havia de diferència. Finalment al passeig de la Pineda s’aconseguí una fenomenal tercera posició general.