dissabte, 31 d’octubre del 2009

Temporada 2009. Garrigues.

2ons al Raid i finalment 2ons a la Copa Catalana.

El passat cap de setmana dies 23, 24 i 25 d’octubre el Centre Excursionista Borges Garrigues va organitzar la segona edició del Raid Garrigues Extrem, que es va disputar a la comarca de les Garrigues. Aquesta prova a més de puntuar per la VI Copa Catalana de Raids de la FEEC era Campionat de Catalunya. Dos dies de competició, 170 km i 3.650 m de desnivell positiu.

Els equips van arribar a les instal·lacions de l’escola Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques el divendres al vespre, per assistir a la reunió informativa i recollir els llibres de ruta i els mapes respectius.

Dissabte a les 5 h del matí el Txakal, la Uxue i el Jaume van començar amb un recorregut de 15 km a peu amb un circuit d’orientació pel terme de les Borges Blanques, a les 9 h i juntament amb la categoriaopen van realitzar una prova d’agilitat i de cultura comarcal dins la població. Tot seguit van continuar amb el sector de BTT per desplaçar-se fins al poblat ibèric dels Vilars (Arbeca) on es van fer les proves de tir amb arc i bitlles catalanes. Després amb btt fins la població de la Floresta per deixar la bici i continuar amb la prova d’orientació a peu fins a la població dels Omellons, on els esperava un espectacular ràpel de 25 metres des de dalt el campanar. Seguidament els equips havien de retornar a peu a la Floresta per recollir la bicicleta i finalitzar a les Borges Blanques, per després canviar de format i anar només dos dels components en cursa en la darrera prova de 35 km: un exigent tram d’orientació en BTT fins a la població de Juncosa, on finalitzar el primer dia del raid.

Diumenge a les 5 h, els equips van començar la competició amb una secció d’orientació urbana pel municipi de la Juncosa; tot seguit es va continuar amb els 7 km de patins en línia i 18 km de trekking (aquestes dues seccions van resultar ser les més dures del raid). Els participants van descendir fins a la presa de Margalef, en plena serra de Montsant. Allí els esperava un ràpel molt espectacular de 70 m volats. Després, altra vegada amb la BTT fins a la Granadella, on es va fer la darrera secció, un tram d’orientació urbana pels carrers del municipi.

Pel que fa als resultats, en la classificació de la Copa Catalana la victòria va ser per l’equip Oxigen.cat, seguit pel Sambari X Trem i el Yaencontre-Haglöfs. Per la seva banda, els equips campions de Catalunya són l'Oxigen.cat en categoria masculina, i l'Aupa Neska Salewa en noies.